Painea copilariei noastre :)

de AnyCostescu in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2013 | 7976 vizualizari

 

De curand am gasit aceasta retetea pe un site culinar frantuzesc si am zis wow , noi nu suntem singurii care facem aceasta minunata paine data prin ou ,apoi rumenita bine si servita...aceasta paine prajita poate fi servita cu usurinta la micul dejun si de ce nu ca si desert :) eu o fac in 2 variante sarata si dulce...

 

INGREDIENTE

  • Pentru varianta dulce:
  • 1 paine veche( trebuie sa fie uscata)
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 2 pahare lapte
  • unt sau ulei
  • Pentru varianta sarata:
  • 1 paine veche
  • 2 oua
  • sare
  • 2 linguri iaurt
  • 2 pahare cu lapte
  • unt sau ulei pt prajit
  • cascaval
  • kaizer
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea copilariei noastre :):

Varianta dulce:

Painea se taie felii de 1, 5 cm...

Batem bine ouala cu zaharul pudra si cel vanilat..Adaugam laptele si amestecam pana la omogenizare..

Se inmoaie bine fiecare felie de paine, apoi se pune la prajit in unt sau ulei pana se rumeneste frumos..

Se serveste cu miere sau pudrate cu zahar...

Varianta sarata:

Painea se taie felii de 1.5 cm grosime..

Se bat ouale cu sare,iaurt si lapte,

Fiecare felie se inmoaie si se pune la prajit pana se rumeneste pe o parte..intoarcem pe partea cealalta ,apoi punem o felie de cascaval pe partea deja rumenita...se mai lasa pana se rumeneste si cealalta parte a feliei.,..in acest timp cascavalul se va topi...

Eu servesc aceasta paine cu kaizer prajit si iaurt..

pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea copilariei noastre :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti din seminte si nuci (crackers)